"BAKAILAOA PIL-PILEAN"
Espainako iparraldean egiten den palater tipikoa da; Euskal Herrian. Gaur egun, beste hainbat tokitan egiten da bakailoa; Portugalen, esaterako.Haren osagai nagusia bakailoa da.
- Behar dituzun osagaiak: bakailao, oliba olioa, pipermina eta baratxuria.
- Behar dituzun tresnak: sardexka, koilara eta buztin kazola.
- Nola egin:
- Lehenengo bakailaoko zatiak hartzen dira eta ohial batekin sikatzen da.
- Gero, buztin kazolan oliba olioa berotzen jartzen da eta bero dagoenean baratxuri jartzen da.
- Kazolara bakailao zatiak jartzen dira azala gorantz jarrita. Bero dagoenean kazola sutik kendu eta kazola mugitzen da.
- Hotz dagoenean, berriz, sutan jartzen da, eta bero dagoenean, berriz, sutik kendu eta mugitu egitan dugu. Prozesu hau behien eta berriz errepikatzen daukan jelatia guztia kanporatzeko.
- Ondoren, jelatina guztia atera ondoren sardexkarekin eta koilararekin bakailao zatiei buelta ematen zaie.
- Azkenik, pipermina bota eta berriz pixka bat mugitu eta badago eginda.
ON EGIN!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario