martes, 8 de marzo de 2016

Euskal Herriko Gastronomia

"BAKAILAOA PIL-PILEAN"

Espainako iparraldean egiten den palater tipikoa  da; Euskal Herrian. Gaur egun, beste hainbat tokitan egiten da bakailoa; Portugalen, esaterako.Haren osagai nagusia bakailoa da.

  • Behar dituzun osagaiak: bakailao, oliba olioa, pipermina eta baratxuria.
  • Behar dituzun tresnak: sardexka, koilara eta  buztin kazola.
  • Nola egin:

  1. Lehenengo bakailaoko zatiak hartzen dira eta ohial batekin sikatzen da.
  2.  Gero, buztin kazolan oliba olioa berotzen jartzen da eta bero dagoenean baratxuri jartzen da.
  3. Kazolara bakailao zatiak jartzen dira azala gorantz jarrita. Bero dagoenean kazola sutik kendu eta kazola mugitzen da.
  4. Hotz dagoenean, berriz, sutan jartzen da, eta bero dagoenean, berriz, sutik kendu eta mugitu egitan dugu. Prozesu hau behien eta berriz errepikatzen daukan jelatia guztia kanporatzeko.
  5. Ondoren, jelatina guztia atera ondoren sardexkarekin eta koilararekin  bakailao zatiei buelta ematen zaie.
  6. Azkenik, pipermina bota eta berriz pixka bat mugitu eta badago eginda.

ON EGIN!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario