"OLAGARROA"
Galiziako plater tradizonala eta ospetsuenetarikoa da (Espainaren ipar-mendebaldean). Gaur egun, Espainia osora zabaldu da. Eta gehienetan jaietan edo ospakizunetan prestatzen den platerra da.
- Behar dituzun osagaiak: olagarria, oliba olioa, piperrautsa eta itsas gatza.
- Behar ditugun tresnak: koilara tixiki bat, kazola, sardexka, labana eta platerra.
- Nola egiten da:
- Lehenengo olagarroa garbitzen dugu hondakinak edo zikinkeriak kentzeko.
- Gero, kazola handi bat hartu eta urez betetzen dugu. 3 aldiz sartu-atera egiten dugu eta hirugarren aldian olagarroa uretan geratzen da. Egosten jartzen dugu 100º-tan. Batzutan olagarroa egosten ari dela jakiteko, sardexkarekin sastatu konprobatzeko olagarroa ondo egosten ari dela eta gero eta bigunago egoten dela konprobatzeko.
- Ondoren, olagarroa egosi eta gero plater batera pasatzen da.
- Azkenik, olagarroa labanarekin zatitzen dugu eta oliba olio pixka bat gainetik botatzen diogu; segidan, gatza bota eta koilara txikiarekin piperrautsa botatzen diogu.
ON EGIN!
No hay comentarios:
Publicar un comentario