martes, 8 de marzo de 2016

Espainiako Gastronomia

"OLAGARROA"

Galiziako plater tradizonala  eta ospetsuenetarikoa da (Espainaren ipar-mendebaldean). Gaur egun, Espainia osora zabaldu da. Eta gehienetan  jaietan edo ospakizunetan prestatzen den platerra da.
    pulpo a la gallega bilaketarekin bat datozen irudiak
  • Behar dituzun osagaiak: olagarria, oliba olioa, piperrautsa eta itsas gatza.
  • Behar ditugun tresnak: koilara tixiki bat, kazola, sardexka, labana eta platerra.
  • Nola egiten da:
  1. Lehenengo olagarroa garbitzen dugu hondakinak edo zikinkeriak kentzeko.
  2. Gero, kazola handi bat hartu eta urez betetzen dugu. 3 aldiz sartu-atera egiten dugu eta hirugarren aldian olagarroa uretan geratzen da. Egosten jartzen dugu  100º-tan. Batzutan olagarroa egosten ari dela jakiteko, sardexkarekin sastatu konprobatzeko olagarroa ondo egosten ari dela eta gero eta bigunago egoten dela  konprobatzeko.
  3. Ondoren, olagarroa egosi eta gero plater batera pasatzen da.
  4. Azkenik, olagarroa labanarekin zatitzen dugu eta oliba olio pixka bat  gainetik botatzen diogu; segidan, gatza bota eta koilara txikiarekin  piperrautsa botatzen  diogu.
ON EGIN!

No hay comentarios:

Publicar un comentario