"TXIPIROIAK-TINTAN"
Txipiroiak Espainiako iparraldearen plater oso tradizionala eta ospetsuenetarikoa da. Eta duela denbora asko egiten hasi ziren ez dakite zehazki noiz eta non; baina, haren errezeta betirako geratuta Euskal Herriko gastronomian.
- Behar dituzun osagaiak:1kg txipiroi(garbituta egon behar dira), 2 poltsa tinta beltzarekin, olioa, gatza, ura, tipula, ogi birrinduta eta 2 koilarakada tomate frigitua.
- Behar dituzun tresnak: edalontzia, ganibeta, sartagina, zurazko koilara, irabiagailua eta kazola.
- Nola egin:
- Sartaginean olio pixka bat bota, tipula ganibetarekin zatitu eta sartaginera botatzen dugu. Ikusten dugunean tipula biguna dagoela edo gardena txipiroiak botatzen ditugu.
- Gero, sutan motel egosten usten da.
- Ondoren, edalontzi batean bi poltsa tinta irekitzen ditugu eta edalontzian dagoen urrarekin tinta disolbatzen usten da.
- Txipiroiak ateratzen ditugu sartaginetik eta kazola batera pasatzen ditugu.
- Sartaginean edalontzian dagoen nahastea botatzen dugu eta sutan egosten da; bertan, bi koilarakada tomate frigitu bota, gatz pixka bat eta koilarakada txiki bat ogi birrinduarekin.
- Hori guztia egosita dagoenean irabiagailutik pasatzen ditugu; baina, txipiroien gainetik.
- Azkenik, dena egosten usten da nahasketa ondo egiteko.

ON EGIN!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario