martes, 8 de marzo de 2016

Euskal Herriko Gastronomia

"TXIPIROIAK-TINTAN"
Txipiroiak Espainiako iparraldearen plater oso tradizionala eta ospetsuenetarikoa da. Eta duela denbora asko egiten hasi ziren ez dakite zehazki noiz eta non; baina, haren errezeta betirako geratuta Euskal Herriko gastronomian.

  • Behar dituzun osagaiak:1kg txipiroi(garbituta egon behar dira), 2 poltsa tinta beltzarekin, olioa, gatza, ura, tipula, ogi birrinduta eta 2 koilarakada tomate frigitua.
  • Behar dituzun tresnak:  edalontzia, ganibeta, sartagina, zurazko koilara, irabiagailua eta kazola.
  • Nola egin:
    txipiroiak-tintan bilaketarekin bat datozen irudiak
  1. Sartaginean olio pixka bat bota, tipula ganibetarekin zatitu eta sartaginera botatzen dugu. Ikusten dugunean tipula biguna dagoela edo gardena txipiroiak botatzen ditugu.
  2. Gero, sutan motel egosten usten da.
  3. Ondoren, edalontzi batean bi poltsa tinta irekitzen ditugu eta edalontzian dagoen urrarekin tinta  disolbatzen usten da.
  4. Txipiroiak ateratzen ditugu sartaginetik eta kazola batera pasatzen ditugu.
  5. Sartaginean edalontzian dagoen nahastea botatzen dugu eta sutan egosten da; bertan, bi koilarakada tomate frigitu bota, gatz pixka bat  eta koilarakada txiki bat ogi birrinduarekin.  
  6. Hori guztia egosita dagoenean irabiagailutik pasatzen ditugu; baina, txipiroien gainetik.
  7. Azkenik, dena egosten usten da nahasketa ondo egiteko.
ON EGIN!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario